Звільнимося від алкогольно-пивної залежності

Необхідно звести слов’ян до мови жестів. Ніякої гігієни, тільки горілка й тютюн у необмеженій кількості: так зловісно-ненависно мріяв знищити нас – слов’ян диктатор усіх часів і народів А. Гітлер. На жаль, про те, що відбувається на нашій землі сьогодні, Гітлер міг тільки мріяти.

Зруйновано заводи й фабрики, поля заростають бур’янами, цілі селища й міста через припинення роботи основного підприємства стали «примарами». Молодь перетворюється в керовану череду, яка в основному стурбована задоволеннями й розвагами. І доказом тому, на жаль, був мій недавній похід до магазину недалеко від студентського містечка у вечірній час, коли я побачила асортимент продуктів, які купували студенти на вечерю: чіпси, сушені кальмари, горішки та 10 пляшок пива (на двох юнаків) і вони були не єдиними… Я була шокована побаченим…

Але, найстрашніше те, що народ зазнає більших втрат. З 1991 по 2010 роки населення України скоротилося на п’ять мільйонів. Ви тільки вдумайтеся: п’ять мільйонів!

Який же мор пройшовся по нашій землі?

Ім’я цьому мору – алкоголь.  Ні-ні! Зовсім не соціально-економічна ситуація, а саме алкоголь. Чому ж алкоголь, а не вбогість?

По-перше: у мусульманських республіках пострадянського простору, де розруха ще більше, смертність працездатних чоловіків у три рази менше, ніж в Україні. Причина одна – у цих республіках рівень споживання алкоголю набагато нижче, ніж у нас.

По-друге: якби збільшення смертності було пов’язане з погіршенням соціально-економічної ситуації в Україні, то в першу чергу воно торкнулося б найнезахищеніших верств суспільства – дітей та людей похилого віку. Однак з 1987 року в цілому смертність дітей до 14 років зменшилася, а осіб після 75 років – майже не змінилася. А от смертність чоловіків 30 – 44 років збільшилася у два рази.

Сьогодні, слава Богу, не рвуться бомби й снаряди, а в країні найвища смертність (як і на війні) серед чоловіків працездатного віку. Чи не кощунство це над нацією?

І наймоторошніше в цьому те, що населення України (як і Росії), знищує себе власними руками, платить своїм убивцям мільярди гривень, і при цьому ще й «веселиться».

За даними Всесвітньої Організації Охорони здоров’я, кожна третя смерть пов’язана з наслідками споживання алкоголю. Це не тільки смерть від отруєння алкоголем і цирозу печінки, але й у стані алкогольного сп’яніння від травм у побуті й на  виробництві, убивств і самогубств. Це загибелі в дорожньо-транспортних пригодах, пожежах, утопленнях та інших нещасних випадках. Це смерть від серцево-судинних захворювань, хвороб печінки, шлунка, нирок, легенів, а також венеричних захворювань та інших хвороб, спричинених ослабленням імунітету алкоголем.

Якщо врахувати всі наслідки, то з 13,5 мільйонів чоловік, що вмерли в Україні з 1991 по 2010 роки, 4 мільйони 500 тисяч померло від прямих або непрямих наслідків вживання алкоголю.

Як же так вийшло, що народ України й Росії вбиває себе сам, не розуміючи цього? Причин цього ганебного явища декілька.

  1. Широка доступність і дешевизна спиртного. Особливо пива, що продається на кожному кроці.
  2. Так зване «промивання мозку» ідеологією «культурного питва». За допомогою цієї ідеології людей кодують: пити треба в міру, культурно, якісні напої. Винне не спиртне, а алкоголіки. Це вони погані – не знають міри та не вміють пити.

Але є й інший, правильний вибір: не пити зовсім!

Нехай алкогольну отруту п’ють ті, хто її виготовляє, продає, рекламує та нав’язує суспільству.

Бережіть здоров’я замолоду, а честь з народження!

Приєднуйтеся до тверезого, життєстверджуючого руху!

 

МІСЬКА СТУДЕНТСЬКА ЛІКАРНЯ

Студентська лікарня функціонує з 1922 року.

Студентська лікарня сьогодні є сучасною багатопрофільною лікувально-профілактичною установою, що надає медичну допомогу студентам 24 Державних вищих навчальних закладів III–IV рівня акредитації, денної форми навчання, на 3-х рівнях

Реєстратура: тел. (057)706-15-14, (057)725-51-78, [email protected]